ACNEWS

Börtönre ítélték Koltai Róbert és Pogány Judit fiát

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fővárosi Törvényszék ítéletet hozott P. Koltai Gábor és hét társa ügyében, akiket költségvetési csalással vádoltak.
Hirdetés
Ad image

Ahogy arról korábban az AcNews is beszámolt, a Fővárosi Törvényszék költségvetési csalás miatt folytatott eljárást a filmproducerként ismert P. Koltay Gábor és hét társa ellen. A vád szerint az elsőrendű vádlott, P. Koltay Gábor és társai hamis számlák felhasználásával 2 279 928 564, illetve 1 663 247 874 forint összegű vagyoni hátrányt okozott a központi költségvetésnek. Míg P. Koltay Gábort 2018-ban elsőfokon felmentették a vádak alól, társai 10 hónap és 2 év közötti börtönbüntetéseket, illetve milliós nagyságrendű pénzbüntetéseket kaptak. Másodfokon viszont – eljárási hibák miatt – a per megismétlésre kötelezték a Fővárosi Törvényszéket.

A mai tárgyaláson a bíróság P. Koltai Gábort bűnösnek találta adócsalásban, pénzmosásban és további bűncselekményekben. Ezért két év börtönbüntetést szabott ki rá, öt év próbaidőre felfüggesztve, és 750 ezer forint pénzbüntetést rótt ki rá – írja a Blikk.

A másodrendű vádlottat szintén két év börtönre ítélték, öt év próbaidőre felfüggesztve. A harmadrendű vádlott két év felfüggesztett börtönbüntetést és 500 ezer forint pénzbírságot kapott. Az ítélet nem jogerős.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés