ACNEWS

Tajvani földrengés: leálltak a chipgyárak is

Illusztráció Fotó: Pixabay
Illusztráció Fotó: Pixabay
Az elmúlt 25 év legerősebb földrengése halálos áldozatokat, sérülteket és károkat követelt Tajvanon.
Hirdetés
Ad image

A tajvani tűzoltóság jelentése szerint legalább 77 ember rekedt az épületekben. Állítólag mintegy 100 épület sérült meg, ezek fele Hualienben.

A földrengés a gazdaságra is hatással van: a tajvani TSMC, a legnagyobb tajvani félvezetőgyártó például leállította a termelést – közölték a Hszincsu városában található ipari park hatóságai. A jelentések szerint a vállalat a rengés idején evakuálta a termelésből a dolgozókat. Más vállalatok is ideiglenesen leállították a munkát. Az állami tulajdonú energiaszolgáltató arról számolt be, hogy Tajvanon több mint 308 ezer háztartásban szűnt meg az áramszolgáltatás a rengés után.

Tajvan keleti partjainál a meteorológiai hivatal 7,2 magnitúdót rögzített. Tajvant utoljára 1999 szeptemberében rázta meg 7,3-as erősségű földrengés. Akkor több mint 2400 ember vesztette életét. Tajvan földrengésveszélyes övezetben fekszik, az Eurázsiai- és a Fülöp-szigeteki tengeri lemez határán.

Kína segítséget ajánlott Tajvannak a súlyos földrengés után. A kínai hatóságokat nagyon aggasztja a helyzet – mondta a kínai tajvani ügyek hivatalának szóvivője. A szárazföld figyelemmel kíséri a helyzetet, és készen áll arra, hogy segítséget nyújtson.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés