ACNEWS

Szürke farkas ólálkodik Komárom körül – VIDEÓ

fotó: MTI
fotó: MTI
Ács és Komárom között láttak a falu határában egy szürke farkast, aki még akkor sem zavartatta magát, amikor észrevette a vadászt.
Hirdetés
Ad image

Gerencsér Zsolt sportvadász, szombat reggel bakmegfigyelés során találkozott össze egy farkassal a Komárom közeli Ácsnál. A vadállat először nyulat, majd őzeket hajtott, és ügyet se vetett az emberi jelenlétre.

„Éppen az egyik útról kanyarodtam rá a másik földútra. Ekkor pillantottam meg, ahogy egy nyulat hajt. Nem volt egy ijedős fajta, utána ott nézett engem 50 méterről, majd elment az erdő felé” – kezdte Zsolt, aki próbált az állat elé kerülni, de addigra a ragadozó, már az erdő mélyében volt.

„Mikor az erdő mellett haladtam el, ismét felbukkant, tőlem 5 méterre állt. Gyorsan elő is kaptam a telefonomat, hogy le tudjam videózni. Az első reakcióm az volt, hogy ekkora sakál biztosan nincs, mert sajnos azok is vannak a térségünkben. Végül hittem a szememnek” – számolt be a kemma.hu-nak a sportvadász.

A helyi vadásztársaság a társaság tagjai korábban levélben arról kaptak tájékoztatást, hogy a Duna-parton, Gönyű és Ács között láttak farkast. Kérték a vadászokat, hogy fokozottan vigyázzanak rá, ha meglátják. A környező lakókat arra kérik, hogy ne etessék az állatot, illetve vigyázzanak házi kedvenceikre, főleg a kutyáikra.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés