ACNEWS

Törölték Zelenszkij beszédét Japánban

Fotó: MTI/EPA/Ukrán Sajtószolgálat
Fotó: MTI/EPA/Ukrán Sajtószolgálat
A japán fővárosban rendezett, az ukrán települések újjáépítésének és gazdasági fejlesztésének szentelt konferencia részeként nem sugározták Vlagyimir Zelenszkij videoüzenetét.
Hirdetés
Ad image

Japánban tárgyalt Ukrajna újjáépítéséről Denisz Smihal ukrán miniszterelnök hétfőn – a konferencián Japán kétoldalú adóügyi megállapodás megkötését ígérte és a japán vállalkozások további támogatását.

Japán mind ez idáig 10 milliárd dollár értékben ajánlott fel pénzügyi támogatást Kijevnek. Tokió fegyverekkel nem támogatja Ukrajnát, mert azt tiltják a japán törvények.

Smihal leszögezte, hogy az ukránok soha nem felejtik el, hogy Japán mellettük állt a bajban. A konferenciát pedig a japán-ukrán kapcsolatok új fejezete megnyitásának nevezte. Mint mondta, bízik abban, hogy a japán autóipar gyárakat épít Ukrajnában.

Bár a megállapodások összértékét nem közölték, a konferencián mintegy 50 japán vállalat írt alá megállapodásokat ukrán cégekkel a mezőgazdaság, az energiaipar és infrastruktúra terén.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek videón kellett volna beszédet tartania a tokiói egybegyűlteknek, de ezt lemondták – közölték a szervezők részletek nélkül. Megjegyezve, hogy Kijev volt az, aki kérte az adás törlését.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés