ACNEWS

Kik azok a kékruhás férfiak? – a moszkvai terror rejtélye

Illusztráció Fotó: pexels
Illusztráció Fotó: pexels
Egy különös összeesküvés-elmélet született a moszkvai terrortámadásról készült videók alapján, ahol többször is kék ruhás férfiak láthatóak,
Hirdetés
Ad image

Több mint 20 éve ez volt a legsúlyosabb támadás orosz földön. Ahogy arról az AcNews is beszámolt, maszkos férfiak pénteken megrohamozták a zsúfolásig megtelt Crocus City Hallt, és tüzet nyitottak a koncertlátogatókra. 139 ember vesztette életét. Nem sokkal később az Iszlám Állam vállalta magára a támadást. Ezt követően tizenegy embert letartóztattak.

Sok minden még mindig tisztázatlan. Egy a világsajtóban terjedő összeesküvés-elmélet szerint maga a Kreml állhat a terrortámadás mögött. Erre nincs bizonyíték. Most viszont arról írnak, hogy a koncertlátogatók között az orosz titkosszolgálat, az FSZB ügynökei is ott lehettek.

A felvételeken több titokzatos kékruhás férfi ahelyett, hogy pánikba esett volna, mint a többiek, nyugod maradt, és nem futott el. Néhányan úgy tűnt, hogy kommunikálnak is egymással. Többen állítják, hogy ők voltak felelősek az ajtók bezárásáért mielőtt a terroristák tüzet nyitottak volna. Ez pedig megnehezítette a menekülést, és több ember halálát okozta.

A terrortámadásról készült videofelvételek elemzéséből kiderült, hogy a támadás estéjén több hasonlóan öltözött, kék pulóvert és farmert viselő férfi tartózkodott a koncertteremben, akik furcsán viselkedtek – írja a blick.ch.

A Nexta fehérorosz ellenzéki lap nyomozásai szerint ráadásul a kékruhások szerepet játszottak utóbb a letartóztatásokban is. A videókon ugyanis szintúgy kék ruhás férfiak láthatók, akik a letartóztatottak mellett állnak. Az FSZB ügynökei állítólag ezt a színt arra használják, hogy észrevétlenül eltűnjenek a tömegben, ugyanakkor könnyen felismerjék egymást.

Egy másik nyom: ugyanaz a „kék ruhás ember” látható egyszer a támadásról készült videókon, később pedig egy terrorista letartóztatása során. Az arcát maszk takarja, de az arcvonásai, a fejformája és a szeme elhelyezkedése arra utal, hogy ugyanaz a személy – állitják a Nexta elemzői.

A rejtélyt tovább erősíti az is, hogy ugyan körbejárták a X-et a bizonyító erejű bejegyzések, különféle fotókkal, melyeket mutatják ezeket a kékruhás embereket, mára eltűnt az összes.

Holnap további, megdöbbető részletekkel folytatjuk a rejtély feltárását…

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés