ACNEWS

2024. May 04.   |   Flórián, Mónika napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Crocus-terror: két tinédzsert hősként ünnepelnek – VIDEÓ

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
A Crocus bevásárlóközpont egyik alkalmazottja, Alexander elmondta, hogy a támadás előtt néhány héttel beszélt az egyik terroristával, Shamsidin Faridunival.
Hirdetés
Ad image

A 16 éves alkalmazott elmondta, hogy az akkor még ismeretlen terrorista rosszul beszélt oroszul, és folyton azt kérdezgette, hogy hol találja a különböző helységeket.

„Egy óra alatt többször odajött hozzám, és artikulálatlanul kérdezgetett, nem emlékszem, hogy mit, mert nem beszélt jól oroszul” – mondta Alexander.

Hozzátette azt is, hogy a terrorista nem akarta átadni a ruhatárban a holmiját, és folyamatosan az előcsarnokban sétálgatott, nézelődött, majd később távozott. Miután az egyik tömeggyilkosról fénykép jelent meg a neten, Alekszandr a kabátjáról ismerte fel.

A terrortámadás napján a fiatalember szintén a Crocus központban volt a földszinten, a ruhatárban. Az incidens idején a szolgálati ajtón keresztül kezdte kivinni a látogatókat, később felhívta barátnőjét, Elizaveta-t, és együtt menekültek el a bevásárlóközpontból a hídon át.

Alkexandr munkatársa, Islam szintén ruhatáros volt, mindössze 15 éves. Miután a terroristák megrohamozták a csarnokot és tüzet nyitottak, a fiatal fiú nem habozott, és megpróbált minél több ártatlant biztonságba helyezni.

Islam észrevette, hogy egy csoportnyi ember zsákutcába jutott, miközben a lövöldözés elől próbált menekülni. Ezért átvezette a rémült embereket a személyzeti területen és kijáraton át az utcára. A kiürítés pillanatát a kamera rögzítette. A videón a bátor Islam látható a csoport élén, amint több tucat embert vezet végig a folyosón. Végül több mint 100 embert sikerült megmentenie.

Ahogy arról, az AcNews is beszámolt, Március 22-én, pénteken fegyveresek megrohamozták a moszkvai régió Krasznogorszk városában lévő Crocus City Hall koncerttermét, és tüzet nyitottak. A koncertteremben akkor a Piknik rockegyüttes koncertje zajlott. A támadásban több mint 150 ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek.

Az orosz hatóságok közölték, hogy 11 embert vettek őrizetbe a támadással kapcsolatban, köztük négy férfit, akiket közvetlenül a krasznogorszki Crocus City Hall koncertteremben elkövetett támadással gyanúsítanak. A két fiatalt hősként ünneplik – igen nagy elismerést arattak a közösségi médiában is.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés