ACNEWS

Kétfajta tolvajok járják a boltokat

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Egyre több az olyan elkeseredett magyar, aki bolti lopásra kényszerül.
Hirdetés
Ad image

A magas infláció, az élelmiszerárak, és úgy egyébként a megélhetési költségek gyászos helyzete miatt egyre többen lopnak a boltokból.

„Megélhetési és az üzletszerű lopások egyaránt megfigyelhetők. Kollégáink folyamatosan elemzik ezeket az elkövetői magatartásokat, és újabb és újabb technikai megoldásokat vezetünk be a visszaélések csökkentése érdekében. Például blokkal működő kiengedő kapukat telepítettünk az önkiszolgáló kasszáinkhoz, ahol csak blokk ellenében tudják vásárlóink elhagyni áruházaink területét” – közölte az rtl.hu-val Nagy-Peid Adrienn, a Tesco Magyarország külső kommunikációs menedzsere, aki azt is elárulta, miből lopnak a legtöbbet.

„A húsfélékből, ezek közül is a csirkemellfilé, sertéscomb, sertéskaraj, a csemege termékek, főleg szalámik, de a sajtok, az alkohol, a pisztácia, az édesség, a ruha és a barkácstermékek is a legtöbbször ellopott tételek listáján szerepelnek” – mondta.

A Penny Magyarországtól ezeket az adatokat közölték: „Az elkövetéseket két kategóriára lehet osztani. Az egyik a kisebb értékű eltulajdonítás, amikor napi fogyasztási cikkek kerülnek ki fizetés nélkül az üzletből. A másik, amikor az elkövető – a tételek számából ítélve – feltehetően továbbértékesítés céljából tulajdonítja el a termékeket. Ezekben az esetekben az elkövetők jellemzően bevásárlókocsiban vagy egy nagyobb méretű táskában viszik ki az árut az üzletekből. A csoportos elkövetés is létező probléma. Statisztikáink szerint hálózatunkban a felderített elkövetések száma és értéke is jelentősen emelkedett a 2022-es évhez viszonyítva. A felderített elkövetések 126,7 %-kal, értékük 123,8%-kal emelkedett.”

A CBA-tól is úgy nyilatkoztak, hogy nemcsak a bolti lopások száma, de értéke is megnövekedett náluk. „Folyamatosan bővítjük az üzletekben a biztonsági berendezések számát, illetve korszerűsítjük azokat. A boltokban a biztonsági őrök jelenléte is hatékonyan képes visszaszorítani az ilyen típusú visszaélések számát, így bővítjük a szolgálat létszámát is” – mondta Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés