ACNEWS

Bajban van Béres Anett kuruzslója – Megszólalt Sáfrány Emese

Fotó: RTL
Fotó: RTL
A botrányos teaszeánsz után, melyben Béres Anett kishíján életét vesztette, most vádat emeltek végre a felelős ellen.
Hirdetés
Ad image

Kábítószer-birtoklás, új pszichoaktív anyaggal való visszaélés, valamint kuruzslás miatt emelt vádat a Siklósi Járási Ügyészség egy baranyai nő ellen, mert tiltott tudatmódosító szerek használatával szervezett szertartásokat 2022-ben. Az emlékezetes teaszeánsz botrányról van szó, amin kiderült, hogy Béres Anett és Sáfrány Emese ott volt 2022 júliusában, ahol ayahuascát szolgáltak fel. Sáfrány kísérőként nem lett rosszul, viszont barátnőjére, Anettre utána törött csontokkal, eszméletlenül találtak rá egy árokban.

Lapunknak megszólalt Sáfrány Emese, aki egyetért azzal, hogy felelősségre kell vonni azt a nőt, aki ezeket a borzalmakat okozta.

„Nem kívánok senkinek sem rosszat. Viszont azzal egyetértek, ha valakit kuruzslás miatt felelősségre vonnak. Mindenki követ el hibákat, de akkor vállalni kell a büntetést is” – mondta az AcNewsnak.

A vádirat szerint a nő korábban életvitelszerűen külföldön élt és dolgozott, melynek során hosszabb időt töltött Dél-Amerikában, ahol megismerkedett egy olyan szertartással, amely tudatmódosító főzet fogyasztása köré épült fel.

A nő 2022 februárjában azzal az elhatározással tért vissza Magyarországra, hogy a külföldön tanultakat itthon hasznosítja. Béres Anett életének megkeserítője korábban elvégzett egy természetgyógyászati alapmodult, azonban szakképesítéssel, szakképzettséggel, illetve egészségügyi végzettséggel nem rendelkezett. Ennek ellenére úgy határozott, hogy a külföldön szerzett ismereteire alapozva az általa is ismerten tudatmódosító hatású, Magyarországon tiltott hatóanyag felhasználásával készülő főzetet alkalmazva úgynevezett gyógyító szeánszokat fog tartani ellenszolgáltatás fejében.

A kuruzsló ennek érdekében létrehozott egy internetes weboldalt, melyen keresztül házilag készített természetes alapú háztartási szereket forgalmazott, illetve különféle szertartások, terápiák elvégzésére ajánlkozott.  A nő a szertartásokat egy Siklóshoz közeli településen vásárolt ingatlanon végezte – számolt be róla az ugyeszseg.hu.

A 24.hu értesülései szerint, Sáfrány Emesével, és Béres Anettel szemben fél évre felfüggesztették az eljárást azzal, hogy vegyenek részt kábítószer-függőséget gyógyító megelőző kezelésen. Ez azt jelenti, hogyha ők részt vesznek az elterelésen, akkor vélhetően megszüntetik az eljárást velük szemben.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés