ACNEWS

Nyomoz a NAV: ajándékba osztogatott uniós milliókat a badacsonyi polgármester

Versend polgármestere magának utalta a falu pénzét Fotó: Virág Márton
Versend polgármestere magának utalta a falu pénzét Fotó: Virág Márton
Fejenként 1-1 milliót kaptak a városházán dolgozó asszonyok - rabosították őket.
Hirdetés
Ad image

„Hogy hibáztam-e? Erről nem kívánok nyilatkozni. Ezzel teljesítettem is a tájékoztatási kötelezettségemet” – válaszolta az AcNews-nak kurtán-furcsán Badacsonytomaj polgármestere, Krisztin N. László.

A mondás szerint a könnyen jött pénz, könnyen megy el. Keserű igazság ez, amit most a badacsonytomaji asszonyok a saját bőrükön tapasztalnak. Ugyanis a NAV gyanúsítotti kihallgatásra hívta be a badacsonytomaji városháza tucatnyi alkalmazottját. Hartai Béla, Badacsonytomaj volt alpolgármestere arról beszélt a lapnak, hogy a hivatalban dolgozó asszonyokkal a jelenlegi polgármester kötött egy szerződést. Ami alapján fejenként 1 millió forint körüli összeget kaptak – írta a a 24.hu.

Ezért vannak most bajban. Lehet, hogy a könnyen szerzett pénz az ügyvédre sem lesz elég, nemhogy a büntetésre. Ugyanis ez az összeg a tóparti sétányon álló műemléképület, a Tátika felújítására elnyert uniós támogatásból származik.

A polgármester hallgatása nem segít a munkatársain, akiket a NAV csalásért hallgatott ki. Valamennyien idősebb, helybeli családos asszonyok, van köztük nyugdíjas és kismama is. Eddig nem volt dolguk a hatóságokkal, ezért a rabosításuk nagy megdöbbenést váltott ki a kisvárosban. Sokan sajnálják őket, de vannak, akik arra hivatkoznak, hogy lopott pénzt fogadtak el. Ezért a jóhiszeműségüket nehéz lesz a bíróságon bebizonyítani.

„Alpolgármesterként információt kértem a jelenlegi polgármestertől a szabálytalan szerződésekkel kapcsolatban. De nem adott – nyilatkozta az AcNews-nak Hartai Béla. – Többen is azt várták, hogy majd lemond a városvezető a kirobbant botrány miatt, de nem tette. Ehelyett kezdeményezte a visszahívásomat az alpolgármesteri tisztségemből.”

Kérdéseinket elküldtük a NAV-nak, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés