ACNEWS

Putyin: Nukleáris erőink már bevetésre várnak

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
Vlagyimir Putyin megtartotta az évértékelő beszédét. Szó esett a NATO támadásáról, de az új ballisztikus rakéták bevetéséről is.
Hirdetés
Ad image

Putyin kijelentette: tragikus következményei lesznek a NATO csapatok beavatkozásának, ha Ukrajnában jelennek meg.

„Szóba került a NATO katonai kontingensek Ukrajnába küldésének lehetősége, de emlékszünk azoknak a sorsára, akik egyszer már küldtek kontingenseket országunk területére. Ám most az esetleges intervenciósok számára sokkal tragikusabbak lesznek a következmények” – mondta Putyin.

„Oroszország stratégiai nukleáris erői teljes készenlétben állnak a bevetésre” – hangsúlyozta Putyin.

„Új Sarmat nehéz interkontinentális ballisztikus rakétákat (ICBM) szállítottak a csapatoknak. Hamarosan bemutatjuk őket a bázisokon harci szolgálatban” – jelentette be a Szövetségi Gyűlés előtt tartott beszédében. (A Sarmat egy folyékony hajtóanyagú interkontinentális ballisztikus rakétával felszerelt stratégiai rakétakomplexum, egy ilyen rakéta tömege meghaladja a 200 tonnát. – a szerk.)

Az államfő megjegyezte, hogy a fegyverkezés terén minden olyan terv, amelyről 2018-as beszédében szólt, már teljesült, vagy az azokkal kapcsolatos munka befejezés alatt áll.

Az elnök rámutatott a Kinzsal hiperszonikus repülőgép-rendszerre, amelyet nemcsak hadrendbe állítottak, hanem nagy hatékonysággal használják is a különleges műveleti zónában különösen fontos célpontok ellen. Hozzátette továbbá, hogy a Cirkon tengeri hiperszonikus csapásmérő komplexumot már harcban is használták, és ez a rendszer már szolgálatba állt.

Putyin kijelentette, hogy Oroszország továbbra is dolgozik több ígéretes fegyvertípuson, amelyek hamarosan meg fognak jelenni. Ugyanakkor hangsúlyozta annak fontosságát is, hogy más országokkal együtt dolgozzanak a kontinens új biztonsági rendszerének kialakításán.

„Nyilvánvaló, hogy belátható időn belül dolgozni kell Eurázsia egyenlő és oszthatatlan biztonsága új kontúrjának kialakításán. Készek vagyunk egy érdemi beszélgetésre erről a témáról minden érdekelt országgal és szövetséggel” – mutatott rá az elnök.

„Egy nagy család vagyunk, azt fogjuk tenni, amit akarunk. Hiszek a sikereinkben, a győzelmeinkben és Oroszország jövőjében” – zárta beszédét Putyin.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés