ACNEWS

Megalakult az első sztripper szakszervezet

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Egy sztriptízbár topless táncosnői a vezetőséggel folytatott hosszas küzdelem után megalakították a saját szakszervezetüket. Az Egyesült Államokban ez az első...
Hirdetés
Ad image

Az észak-hollywoodi Star Garden Topless Dive Bar előadói egyhangúlag megszavazták a szervezett csoportot.

A 15 hónapig tartó erőfeszítésük a héten ért véget, miután a tulajdonosok visszavonták a szakszervezetbe tömörüléssel szembeni ellenállásukat.

A csoport jobb fizetésért és juttatásokért, egészségügyi ellátásért és biztonságosabb munkahelyi körülményekért küzdött.

Mind a 17 táncos az intézkedés mellett szavazott a szavazatszámlálás során.

„A döntés érzelmekkel teli volt. A szavazás lefolytatása után többen ujjongtak és sírtak” – írja a BBC.

A táncosok csatlakoznak az Actor’s Equity Associationhöz, a több mint 51 ezer munkavállalót képviselő szórakoztatóipari szakszervezethez.

„A sztriptíztáncosok élőszórakoztatók. Bár munkájuk egyes elemei egyedülállóak, alapvetően előadóművészek, és sok közös vonásuk van a többi Equity-taggal, akik a megélhetésükért táncolnak” – mondta Kate Shindle, az Actors’ Equity elnöke egy nyilatkozatban.

Az Actors’ Equity szerint a Star Gardenben a szakszervezeti szervezkedésért folytatott küzdelem a vásárlók részéről érkező visszaélések és a vezetőség állítólagos megtorlásai után indult – jelentette az Associated Press.

Bár a csoport vélhetően jelenleg az egyetlen topless klub, ahol szakszervezet működik az Egyesült Államokban, az NLRB szerint nem ők lesznek az egyetlenek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés