ACNEWS

Ünnep a Puskás Arénában! Magyarország-Törökország 1:0

Szoboszlai Dominik góljával nyert a magyar válogatott a törökök ellen Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Szoboszlai Dominik góljával nyert a magyar válogatott a törökök ellen Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Győzött a magyar futballválogatott a Puskás Arénában, okkal ünnepelte a közönség a 13 mérkőzés óta veretlen csapatunkat.
Hirdetés
Ad image

Újabb diadalt aratott a magyar futballválogatott a Puskás Arénában. Ezúttal a török nemzeti válogatottal mérkőztek a mieink. Szoboszlai Dominik második félidő elején szerzett tizenegyesgóljával nyert a csapatunk. A sérüléséből visszatérő Gulácsi Péter és Schäfer András is nagyszerű teljesítményt nyújtott. A remek széria folytatódott, tovább őrzi veretlenségét a magyar válogatott. Marco Rossi válogatottja immár sorozatban tizenharmadik mérkőzésen sem kapott ki.

Ugyanakkor a török válogatott szintén csoportelsőként kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra, vagyis korántsem lebecsülendő ellenfélként érkezett Budapestre. Ezt a hatodik percben bizonyította is, amikor Orkun Kökcü lövését követően a labda éppen csak elkerülte a jobb alsó sarkot. Az első negyedórában is többnyire az ellenfél támadott, sőt utána is, mert a 18. percben Kenan Yildiz a bal szélen tört be a tizenhatoson belülre, közeli lövése után azonban Gulácsi magabiztosan lekapta a labdát a levegőből.

A szünetben Marco Rossi változtatott, és Loic Nego helyett Bolla Bendegúz folytatta. Szoboszlai Dominik bal oldali szabadrúgása után Lang Ádám csúsztatta meg a labdát, ami Enes Ünal kezén változtatott irányt. A játékvezető a közelben állt, s egyből a tizenegyes pontra mutatott. Mindezt a 46. percben történt, de mire Szoboszlai elvégezhette a büntetőt, már a 48. percben jártunk. Mindenesetre a csapatkapitány jobbal a kapu jobb oldalába vágta a labdát.

A vezetés mámorító érzésében Gulácsi Péter ismét nagyot védett, ezúttal az 53. percben Hakan Calhanoglu 28 méteres bombája után ütötte ki a léc alá tartó labdát. A hajrában kettős cserével próbált változtatni Marco Rossi, és Varga Barnabás helyett Ádám Martin, illetve Sallai Roland helyett Kleinheisler László állt be. A hosszabbítás második percében a sérüléséből visszatérő Schäfer András is gólt szerzett, de sajnos lesről, így a játékvezető érvénytelenítette a gólt – írta a sportal.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés