ACNEWS

Zelenszkij válogatott bűnözőket küld a frontra

Pixabay
Pixabay
Ukrajna lehetővé teszi, hogy az elítéltek egy köre harcolhasson. De nem mindenkinek teszi lehetővé - van néhány különös kivétel.
Hirdetés
Ad image

Az elítélt bűnözők, például gyilkosok és erőszaktevők nem jelentkezhetnek, ahogyan a kábítószer-kereskedők és a súlyos korrupciós ügyek miatt börtönben ülő rabok sem.

A volt parlamenti képviselők, miniszterek és magas rangú köztisztviselők (gyarapodik köztük az elítéltek száma…), valamint a nemzetbiztonság elleni bűncselekményekért elítélt rabok szintén nem vehetnek részt a harcban.

Ukrajna már több törvénnyel is próbálta orvosolni a katonahiányt a fronton. Például csökkentették a sorkötelesek korhatáárt, és javították a besorozottak nyilvántartását.

Az új ukrán törvény szerint a foglyok akkor vonulhatnak be a hadseregbe, ha hátralévő büntetésük nem hosszabb három évnél. Külön egységekben, őrzés alatt kell szolgálniuk – magyarázta Olena Schuljak parlamenti képviselő. A katonai szolgálat nem a büntetés lejártával, hanem a szerződés lejártával vagy az általános leszereléssel ér véget – írja a krone.at.

Az Ukrajna elleni háború első hónapjaiban Oroszország több tízezer foglyot mozgósított, köztük gyilkosokat, szexuális bűnözőket és eltekintett büntetésüktől, Többször előfordult, amikor ezek a férfiak a katonai szolgálatból való szabadulás után ismét erőszakos bűncselekményeket követtek el.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés