ACNEWS

Az oroszok csapást mértek a britekre: III. Károly halott

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
Az oroszok azt állítják, hogy III. Károly, a brit birodalom királya meghalt.
Hirdetés
Ad image

A Buckingham-palotáról származó közleményt, amely szerint Károly király hirtelen meghalt, hétfőn több orosz médiumban és az orosz közösségi médiacsatornákon is terjesztették.

Olyan videókat terjesztettek, amelyeken a királyi palota fölött félárbocra eresztett zászló látható – ami hagyományosan a királyi család egy tagjának halálát jelzi. Hamar kiderült azonban, hogy a felvételek 2022-ből származnak, amikor Károly édesanyja, Erzsébet királynő elhunyt.

A brit média is nagyon gyorsan reagált, és kiderült, hogy nemcsak a király van jól, hanem az is, hogy szándékosan hamis információkat röppentettek fel a világhálón. Valószínűleg azért, hogy eltereljék a figyelmet az orosz választásról, amellyel Putyin bebetonozta hatalmát. Vagy tán fricskaként, azért, mert az elmúlt 2 évben vagy ötször lett halálos beteg az orosz elnök, és tízszer meg is halt – a nyugati híradások szerint.

Amire azonban mindenki számára világossá vált, hogy álhírről van szó, eltelt néhány óra, ez alatt a „Károly király” hívószó meglepő módon az első helyre emelkedett a Twitteren. A palota azonban gyorsan egy videót is közzétett, amelyen a brit uralkodó jó egészségben látható egy hadsereg rendezvényén.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés