ACNEWS

Brutális időjárással veszi kezdetét a nagyhét

Fotó: MTI
Fotó: MTI
Nincs kegyelem: jeges eső és a viharos tél feszíti keresztre a tavaszt. Mintha vissza akarna térni a tél.
Hirdetés
Ad image

Hétfőn az ország nagy részén számítani kell futó záporok kialakulására, elsősorban az északkeleti országrészben zivatarokra is. Az intenzívebb gócokat továbbra is apró szemű jég, illetve jégdara kísérheti. Többfelé élénk, erős, záporok-zivatarok környezetében viharos lesz az északnyugati szél. Kora reggelre keleten pára- és ködfoltok képződhetnek. Elsősorban északkeleten, esetleg nyugaton várható gyenge fagy, hajnalra -3 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet. A délutáni órákban 10-15 fokot mérhetünk, de záporokat, zivatarokat követően ismét több fokot hűlhet a levegő.

Kedden kezdetben fátyolfelhős-napos időre számíthatunk, majd délután délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Kisebb eső esetleg délen, délnyugaton fordulhat elő. Élénk, erős, északnyugaton néhol viharos lesz a délkeleti szél. Hajnalban -3, +5, napközben 12-18 fok valószínű.

Szerdán kezdetben változóan fehős lesz az ég, majd délután a Dunántúl fölött megvastagszik a felhőzet, és főként itt és esetleg északon fordulhat elő eső, zápor, helyenként zivatar. Az élénk, erős déli-délkeleti szélben 15 és 22 fok közé melegedhet a levegő.

Csütörtökre virradóra még többfelé szükség lehet az esernyőkre, délelőtt még keleten és északon többfelé kialakulhat eső, zápor, néhol zivatar is, de délután már csökkenni fog a felhőzet és egyre többfelé süt ki a nap. A szeles időben délután 15-21 fok várható.

Péntekre már szárazabb idő ígérkezik, 19-24 fokkal – ígéri az Időkép.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés