ACNEWS

Megható tündérmesét írt Holly kutya – megmentette a gyöngyösi családot

fotó: Pixabay
fotó: Pixabay
„Ha nincs Holly, bennégünk” – ismerte el Gabriella, akinek családját a kutyus ugatva ébresztette a lángoló házban.
Hirdetés
Ad image

Gyöngyösön mindenki szeretné megismerni, megdögönyözni a hőssé vált házőrzőt. Nem véletlenül, hiszen három ember is neki köszönheti az életét, akiket ezzel örökre lekötelezett. A mosolygós pofájú, nagy termetű berni pásztort eddig is nagy becsben tartották a gazdái. Most pedig? Az se lenne túlzás, ha a szobrot emelnének neki a kertben. De gazdái enélkül is örökké emlékeznek rá, hogy hajnalban megmentette az életüket. „Holly bent alszik velünk a házban, és most ez volt a szerencsénk – mesélte a Blikknek Gabriella. – Hajnali fél négy körül volt, amikor arra riadtam, hogy Holly rohangál a hálószoba és a nappali között. Többször odajött hozzánk, hogy felébresszen, ami sikerült is neki. Még szinte félálomban voltam, amikor hallottam, hogy a hőségtől robbannak be az ablakok, de azt hittem, csak leesett valami.”

Lángok álltak a menekülés útjában

Gabriella kiment a nappaliba, ahol látta, hogy a terasz már lángokban áll. „Csak annyit tudtam kiáltani, hogy ‘baj van’, több nem jött ki a számon. Ha nincs Holly, bennégünk a házunkban – vélte Gabriella. – A többiek is felébredtek, s rémülten elkezdtük keresni a bejárati ajtó kulcsát, amit mindig zárva tartottunk. Ugyanis inkább a teraszajtót szoktuk használni. Ott viszont a menekülés útját elzárták a lángok, miközben mindent elöntött a füst. Végül sikerült megtalálni a kulcsot, kijutottunk a házból, de Hollyt erővel kellett visszatartani, ugyanis valamiért állandóan vissza akart rohanni az épületbe…”

Amit nem a tűz, azt a víz tette tönkre

Gabriella riasztotta a tűzoltókat. Sajnos az otthonuk lakhatatlanná vált. Amit nem a lángok, azt az oltáshoz használt víz tette tönkre. Szinte csak a falak maradtak a házból… „A válásom után anyagi segítség nélkül, egyedül építettem fel ezt a házat, de most minden odalett. Egyelőre anyukámnál húzzuk meg magunkat. Bár szeretném újraépíteni a házat, a lányomnak ezt még nem is mertem elmondani. Őt annyira megrázták az események, hogy csak nagyon nehezen tudja túltenni magát a történteken.” A tűz keletkezésének okát még nem tudni, valószínűleg elektromos zárlat okozhatta a bajt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés