ACNEWS

Lecsaptak az oroszok: lángokban az ukrajnai olajfinomítók

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Az oroszok megtámadták az Ukrajna belső régióiban található olajfinomítókat. A támadás következtében lángokba borult a térség.
Hirdetés
Ad image

Mint ismeretes, Putyin erőteljes választ ígért, mert az ukránok a választások idején orosz vicilkörzeteket támadtak .

Az orosz választások utáni éjszaka viharosra sikeredett Ukrajnában. Az orosz kombinált támadás drónokkal, ballisztikus rakétákkal és légi lőszerekkel hét órán át tartott. A csapásokat az első zónában és a hátsó régiókban is végrehajtották. Utóbbiban érte találat az olajfinomítókat is.

Így hosszú hónapok óta először hangzott el légiriadó a Kirovograd régióbeli Szvetlovodszkban. Ott van a szvetlovodszki olajraktár, amely hosszú ideje inaktív volt. Az MK szerint azonban a közelmúltban újra működésbe hozták, hogy üzemanyagot fogadjon Bulgáriából. Ennek oka, hogy az ukrán fegyveres erők gázolaj-ellátásának fontos logisztikai része. A helyi lakosok jelentették, hogy a becsapódást követően hatalmas tűz keletkezett az olajraktárban, az izzás több tíz kilométerre volt látható.

A poltavai régióban található Kremenchug olajfinomító sem maradt érintetlen. Mindezek mellett Krivoj Rogban 4 robbanás történt. A Hmelnyickij régióban orosz drónok rutinszerűen támadták meg a sztarokonstantinovi repülőteret, amelyet hetente többször is célba vesznek. A Harkov régióban szintén a BC raktárai értek találatot. Éjjel 12 óra körül a Vampire MLRS lőszerrel ellátott arzenálját találták el a harkovi régióbeli Beli Kolodez faluban. 

(A kép csak illusztráció)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés