ACNEWS

Megint robban a benzin ára, szerdán jön a változás

Az idei trend szerint luxus lett az autózás Fotó Pixabay
Az idei trend szerint luxus lett az autózás Fotó Pixabay
Nem nyugszik ezen a héten sem az üzemanyag ára, akinek minden forint számít, legkésőbb holnap estig tankolja tele az autóját.
Hirdetés
Ad image

A szerdai nap áremelést hoz a benzinkutakon: a benzin ára literenként 5 forinttal emelkedik, míg a gázolajért 2 forinttal kell majd többet fizetni. A holtankoljak.hu adatai szerint az átlagárak így a hét közepén a következőek szerint alakulhatnak:

  • 95-ös benzin: 624 Ft/liter
  • Gázolaj: 643 Ft/liter 

Amúgy a lap szerint ilyen üzemanyag áraknál a heti 5 forintos ingadozás teljesen normális. Érdemes a töltőállomások árképzését figyelemmel kísérni, mert egyes kutaknál literenként akár 50 forintos különbséget tapasztalhatunk. Ezzel együtt a portál azt írta, hogy minden idők legrosszabb év eleji fogyasztását produkálta 2024-ben a hazai lakosság. Ami nem csak annak köszönhető, hogy még mindig fájóan magasak az árak, hanem az is, hogy keressük az alternatív közlekedési megoldásokat is. Mint közzétette, az eheti áremelés hátterében az áll, hogy a Brent típusú olaj ára a múlt héten 4 százalékot emelkedett. Akkor 85 dollár felett járt az árfolyam, ami az elmúlt 4 hónap legmagasabb szintje. Az áremelkedés elsősorban annak tudható, hogy csütörtökön a Nemzetközi Energiaügynökség a piac szűkülését jósolta erre az évre, miközben a kereslet kapcsán növekedést prognosztizálnak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés