ACNEWS

Páros lábbal rúgták ki Návai Anikót a Golden Globe zsűrijéből

Fotó: YouTube/Hello Hollywood/Képernyőfotó
Fotó: YouTube/Hello Hollywood/Képernyőfotó
Két évvel ezelőtt a Nők Lapja is nemzetközi botrányba keveredett az újságíró miatt.
Hirdetés
Ad image

Frissítés, 2023. november 17.

Barátsággal válik el a Golden Globes/Eldridge és a 25 éve szavazó Návai Anikó

A Deadline-on korábban megjelent, hogy Návai Anikót, az HFPA veterán újságíróját etikai vétség miatt távolították el a Golden Globes/Eldridge cégtől.

A Dedlaine tájékoztatást kapott arról, hogy nem ez történt. Návai Anikó és a Golden Globes/Eldridge barátsággal válik el egymástól, mert az újságírónő más irányú tevékenységre készül. Folytatja 45 éve tartó munkáját, mint független szórakoztatóipari újságíró, és konzultációs/Public Relations/eseményszervező céget nyit Los Angelesben és a hollywoodi filmesek körében népszerű Budapesten.

xxx

Mint kiderült, a magatartási kódex megsértése miatt távolították el, két másik újságíróval, – a bangladesi Munawar Hosainnal és az egyiptomi Howaida Hamdy-val – együtt. Azt még nem tudni, hogy Návai Anikó pontosan mivel sértette meg a szervezet szabályait. Az azonban biztos, hogy elbocsátása előtt kivizsgálták a viselkedésére érkezett panaszokat – írja a Deadline.

Návai Anikó egyébként 2021-ben készített egy „exkluzív interjút” Scarlett Johanssonnal a Nők Lapjának. A cikkből azonban nemzetközi szintű botrány kerekedett. Kiderült, hogy egyáltalán nem készített interjút a színésznővel. Egyszerűen összeollózta a cikket Johansson máshol megjelent interjúiból és a színésznőről megjelent korábbi információkból.

A hír akkoriban azért kapott kiemelt figyelmet, mert Návai Anikó tagja volt a Golden Globe-ról döntő újságíró-szervezetnek, a támadások kereszttüzében álló Hollywood Foreign Press Associationnek (HFPA). A HFPA ellen per is indult, így a szervezettel szemben felmerült számos etikai vád miatt egyre több hollywoodi sztár is bojkottálta. Így tett Scarlett Johansson is, akinek képviselője meglepve szerzett tudomást arról, hogy a színésznő állítólag interjút adott a HFPA egyik tagjának – írta a 24.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés