ACNEWS

Amerika szállítja az orosz rakétákhoz az alkatrészeket

Kh-47M2 Kinzhal. Wikimedia - Orosz Elnöki Sajtó és Tájékoztatási Iroda
Kh-47M2 Kinzhal. Wikimedia - Orosz Elnöki Sajtó és Tájékoztatási Iroda
A külföldi alkatrészek 81%-a az USA-ban készül.
Hirdetés
Ad image

Oroszország az Egyesült Államokban, Svájcban, Németországban és Japánban gyártott elektronikai alkatrészeket használ a rakéták gyártásához, a mikroelektronika 81%-a az Egyesült Államokból származik.

Ez áll a Yermak-McFaul szankciós csoport új dokumentumában, amely a LIGA.net birtokába került -írja aepravda.com.ru

A Yermak-McFaul-csoport szerint az X-101-es légibombázó cirkálórakéták legalább 53 féle, külföldi cégek által gyártott elektronikus alkatrészt (pl. chipeket) tartalmaznak.

Az érintett cégek özé tartoik az STMicroelectronics (Svájc), a Vicor (USA), a XILINX (USA), az Intel Corporation (USA), a Texas Instruments (USA), a ZILOG (USA), a Maxim Integrated (USA) és a Cypress Semiconductor (USA).

A 3M-14 Kalibr tengeri indítású cirkálórakéták gyártásához legalább 45 féle, külföldön gyártott elektronikai alkatrészt használnak fel. Az Iszkander rendszer 9M723 ballisztikus rakétáiban és 9M728/9M729 cirkálórakétáiban legalább 15, illetve 32 féle külföldi elektronikai alkatrész található.

Az X-47M2 Kinzhal légi ballisztikus rakéták gyártásakor legalább 48 külföldi alkatrészt használnak. Az orosz Tornado-S rakétában, különösen a robbanófejben pedig a világhírű amerikai Intel cég által gyártott chipet találtak.

Az Oroszország által a rakétagyártáshoz használt külföldi elektronikai alkatrészbázis túlnyomó többsége – 81%-a – az Egyesült Államokban készül. Az USA után a második legnagyobb arányban Svájc (8%), Németország és Japán (egyenként 3,5%) részesül az exportból.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés