ACNEWS

Biden megtorlással fenyeget – Amerikai katonákat öltek meg

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
Három amerikai katona meghalt, és kéttucatnyian megsebesültek egy dróntámadásban Jordániában, a szíriai határ közelében.
Hirdetés
Ad image

A támadást a Szíriában és Irakban tevékenykedő, „Irán által támogatott radikális militáns csoportok hajtották végre” – jelentette be vasárnap Joe Biden amerikai elnök. Hozzátette azonban, hogy a támadással kapcsolatos tényeket még mindig vizsgálják.

A Szent János Baptista Templomban tartott beszédében Biden világossá tette: „Ne legyenek senkinek kétségei. Mindenkit felelősségre fogunk vonni, a magunk általunk választott időben és módon”.

Az amerikai hadsereg illetékes regionális parancsnoksága, vasárnap 25 sebesült katonáról beszélt. A támadás egy jordániai amerikai támaszponton történt. Az amerikai hadsereg nem közölt további hátteret az incidenssel kapcsolatban.

A gázai háború októberi kezdete óta ez az első eset, hogy amerikai katonák haltak meg ellenséges támadásban a Közel-Keleten. Bár a drón Irán által támogatott harcosoktól származott, a jelek szerint Szíriából érkezett. Nem világos, hogy a légvédelmi rendszer miért nem tudta elfogni a drónt. Az Egyesült Államok többször hangsúlyozta, hogy attól tart, a közel-keleti konfliktus regionális háborúvá eszkalálódhat – írja a krone.at.

Az Irán által támogatott Hamász egyik magas rangú tisztviselője, Sami Abu Zuhri közvetlenül összefüggésbe hozta a támadást Izrael gázai hadműveletével. „Három amerikai katona megölése üzenet az amerikai kormányzatnak, hogy szembe kell néznie az egész országgal, ha nem hagyják abba az ártatlanok gyilkolását Gázában”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés