ACNEWS

Ellopták a fonyódiak másfél kilométeres szabadstrandját

A gyönyörű szabadstrand helyett az állam mocsaras területet ad a fonyódiaknak - Fotó Pixabay
A gyönyörű szabadstrand helyett az állam mocsaras területet ad a fonyódiaknak - Fotó Pixabay
Több százan tiltakoztak a szabadstrand lezárása ellen, amit az Erzsébet táborokat működtető alapítványnak adtak.
Hirdetés
Ad image

A terv szerint idén Fonyódon lezárják a másfél kilométer hosszú, 22 méter széles szabadstrandot. A területet az Erzsébet tábort üzemeltető alapítvány kapja meg. Tulajdonképpen ellopták a fonyódiaktól a szabadstrandot. Cserébe az államtól egy mocsaras területet kapnak, ami semmire nem használható. A furcsa üzlet meghiúsításáért  a helyiek népszavazást kezdeményeztek  annak érdekében, hogy csak az ott élők hozzájárulásával lehessen értékesíteni a területet. Több százan vettek részt azon a tiltakozó sétán, amellyel a szabadstrandot akarják megmenteni Fonyódon. Horváth Norbert az ATV Híradónak elmondta: a partszakasz Fonyód kedvelt szabadstrandja, és nagyon szeretnénk, hogy az is maradjon. A tiltakozás egyik szervezője azt mondta: nem engedhetik meg, hogy egyetlen tollvonással döntsenek a fejük fölött.

„Valahol példát kell mutatni, hogy meg kell védeni a szabad partokat, a szabadstrandokat egész Magyarországnak. Ez nem csak Fonyód érdeke, meg a fonyódligeti lakóké, vagy a boglári vagy ordacsehi lakóké, akik a közelben laknak, hanem azt gondolom, mindenkié, akik eljönnek ide nyaralni” – hangsúlyozta Németh Helga.

A tiltakozók szerint az is furcsa, hogy a tábort működtető alapítvány ki akar zárni mindenkit a partról. Lebó Attila azt mondta, olyan érveket soroltak fel, hogy például szemetes a strand, illetve azt, hogy a horgászok rendszeresen bejönnek a területre kocsival.  „Ezek ilyen mondvacsinált problémák, igazából le szeretnék zárni és magánterületté kívánják minősíteni” – vélekedett a férfi. Alig két hete az illetékesek még azt mondták, hogy a terület állami kézbe adása még nem dőlt el. A tiltakozók szerint ez nem igaz. Pálfy István szerint „nyílt hazugságok” hangzanak el minden nap, pedig a döntés megjelent a Magyar Közlönyben. A tiltakozás szervezője azt mondta, helyi népszavazást kezdeményeznek, hogy elérjék: a helyiek nélkül ezt a területet ne lehessen lezárni, elherdálni.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés