ACNEWS

„Hófehérke boszorkánya” lett Németország szépségkirálynője

Fotó: Instagram / @api_schoenauer
Fotó: Instagram / @api_schoenauer
Hatalmas felzúdulást okozott a németországi szépségverseny eredményének a kihirdetése. A „woke” jegyében emelték piedesztálra a migránst.
Hirdetés
Ad image

Apameh Schönauert szombaton Miss Germany 2024-nek választották. Az anyaként és dolgozó építészként tevékenykedő Schönauer elmondása szerint szenvedélyesen támogatja a nők jogait és a migránsok beilleszkedését a németországi életbe. Ő maga is migráns – Iránban született, és hatéves korában vándorolt Németországba a családjával.

Nem sokkal a győzelme után Schönauert negatív kommentek özöne érte a közösségi médiában, és sokan vádolták „wokizmussal”. Sokan azt kifogásolták, hogy nem felel meg a szépségszabványoknak; egyesek azt is felvetették, hogy nem eléggé „német”.

A közösségi médiában megjelent hozzászólások Schönauert szőke nőkkel vagy más szépségkirálynőkkel, például a 2023-as Miss Universe Germany Helena Bleicherrel hasonlítja össze. Mások olyan karikatúrákhoz hasonlították, mint a Hófehérke boszorkánya.

A visszatetszés hasonló ahhoz, amit más szépségversenyek kaptak, amelyek az elmúlt években megpróbáltak újjáépülni – decemberben a Miss Franciaország győztesét elárasztották a rövid frizurájával és vékony testalkatával kapcsolatos gyűlölködő posztok.

Portugália Miss Universe győztese – az ország első transznemű győztese – hasonló kritikákkal szembesült tavaly októberi győzelme után – írja az Euronews.

Schönauer győzelme egy lépés volt azon befogadóbb irány felé, amelyet a Miss Germany verseny 2019 óta követ, és amely a fizikai szépségtől és a bikinis versenyektől a szépség összetettebb, a versenyzők személyiségére és tetteire összpontosító definíciója felé mozdult el. Az idei döntősök nem hasonlítottak olyan szépségkirálynőkre, amilyeneket az ország korábban látott. Az egyik nő két és fél éve donorszívvel él. Egy másik ritka autoimmun betegségben szenved, és kerekesszéket használ.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés