ACNEWS

Maradék szendvics miatt rúgták ki a takarítónőt

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Egy takarítónőt elbocsájtottak, miután megevett egy tonhalas szendvicsmaradékot, amelyet egy ügyvédi iroda tárgyalótermében talált.
Hirdetés
Ad image

A 39 éves egyedülálló anyukát, Gabriela Rodriguezt azonnal kirúgták a 13 fontos (kb. 6 ezer forint) órabéres állásából a Total Clean cégtől, mert „az ügyfél tulajdonát … felhatalmazás vagy ésszerű indoklás nélkül elvitte”.

Kollégái London központjában, a Devonshires ügyvédi iroda főhadiszállása előtt tüntettek – ahol a vezető ügyvédek évi 1,68 millió fontot (kb. 764 millió forint) keresnek. S ahol Gabliela Rodriguez dolgozott.

Elia Petros, a nőt segítő szakszervezet tagja elmondta: „A takarítónőket rendszeresen elbocsátják ilyen triviális és – szerintünk – diszkriminatív indokokkal.”

A Total Clean ragaszkodott ahhoz, hogy ők betartották a munkaügyi törvényeket. A Devonshires pedig azt mondta, hogy nem kérte Gabriela elbocsátását – írja a The Sun.

Az ügyvédi iroda szóvivője azt mondta: „A Devonshires nem tett hivatalos panaszt Gabriela ellen, és nem kérte, hogy bármilyen intézkedést tegyenek ellene. A Total Clean saját vizsgálatot folytatott, és a Gabriela elbocsátásáról szóló döntést a Devonshires bármilyen közreműködése vagy befolyása nélkül hozta meg. Világossá tettük a Total Clean számára, hogy nem ellenezzük – ahogyan soha nem is tettük -, hogy Gabriela a mi telephelyünkre járjon, és ott dolgozzon, ha a Total Clean megváltoztatja az álláspontját.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés