ACNEWS

Megszólalt Bige László: „a felbujtó sok pénzt ígért annak, aki feljelentett”

Sok pénzt ígértek fizetségül annak, aki Bige Lászlót feljelentette, de nem kapott egy vasat sem Fotó: MTI/Balázs Attila
Sok pénzt ígértek fizetségül annak, aki Bige Lászlót feljelentette, de nem kapott egy vasat sem Fotó: MTI/Balázs Attila
El akarták venni a piacát – állítja a műtrágyakirály, aki immár jogerősen ártatlan a 135 milliós büntetőperben.
Hirdetés
Ad image

A műtrágyagyáros Bige Lászlót azzal vádolták, hogy 2009 végén 8 ezer tonna leértékelt árut számla nélkül adott el egy kereskedőnek. Aki állítólag azt nagy haszonnal adta tovább, a vételárból pedig 135,4 millió forintot visszaadott Bige Lászlónak. De a per folyamán a Nitrogénművek szerződésekkel, szállítólevéllel, számlákkal, banki kivonatokkal igazolta, hogy a vevő az áru teljes értékét megfizette. Tehát hamis vád alapján fogták perbe.

A műtrágyakirályként emlegetett üzletember ártatlanságát első fokon a Nyíregyházi Törvényszék, szerdán pedig a Debreceni Ítélőtábla jogerősen is kimondta. Bige László márciusban jön haza Ázsiából, ahol éppen nyaral. Ott érte utol az AcNews a hírrel.

„Nagyon örülök az ítéletnek, mindig hittem a független magyar bíróságban – válaszolta az AcNews kérdésére a milliárdos üzletember. – A tárgyaláson kiderült: a felbujtó nagyon sok pénzt ígért annak a két embernek, aki feljelentett engem ebben az ügyben, és egy másik, még folyamatban lévő perben is. Azonban, ahogy a maffiánál szokás, hoppon maradtak, mert egyikük sem kapta meg a beígért óriási összeget. Csak lényegesen kevesebbet. Mindezt a tárgyaláson a feljelentő maga ismerte el. Amint megkapom írásban a bírósági ítéletet, nyilvánosságra hozom a részleteket.”

Hogy mi állt a Bige László elleni támadás hátterében? Az üzletember úgy véli, ellenfelei perekkel próbálják meg lejáratni és meghurcolni őt. Szerinte a karaktergyilkosság célja az, hogy ellopják a vállalatcsoportját, s nem létező ügyek hamis tanúinak segítségével átvegyék a piacot.

„Csakhogy ez nem fog sikerül nekik. Eszem ágában sincs odaajándékozni a cégcsoportomat bárki számára is. Az elmúlt időszakban több mint 450 millió eurós beruházást hajtottunk végre, amivel a Nitrogénművek Európa az egyik legkorszerűbb műtrágyagyára lett. A kontinensen a Nitrogénművek gyártja a kalcium-ammónium-nitrát (pétisó) típusú műtrágya 13 százalékát. Még augusztusban Szolnokon befejeződik egy új kénsavgyár építése. Hogy kérünk-e kártérítést a meghurcolásom miatt? Ha megkapom az írásos ítéletet, és az ügyvédeimmel úgy döntünk, akkor a teljes összeget gyermekotthonoknak és négy egyetemi klinika gyermekonkológiai osztályának ajánlom fel. Nekem nincs rá szükségem” – jelentette ki az üzletember.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés