ACNEWS

Több a nők között a pszichopata, mint hinnénk

Forrás: Pixabay
Forrás: Pixabay
A hiedelmekkel ellentétben nemcsak a férfiak lehetnek pszichopaták. Sőt, gyakoribb a nők között ez a személyiségzavar, mint hinnénk.
Hirdetés
Ad image

Dr. Clive Boddy, az angliai Ruskin Egyetem professzora, aki a vállalati pszichopátiára specializálódott, azt állítja, hogy a női pszichopaták a nemi előítéletek miatt kerülnek kevésbé a figyelem középpontjába. „Az emberek általában inkább a férfiaknak tulajdonítanak pszichopata tulajdonságokat. Kevésbé a nőknek” – magyarázta Boddy a NewYork Postnak.

„Így még akkor is, ha a nőknél a pszichopátiához társított néhány kulcsfontosságú vonást férfi tulajdonságoknak tekintenek, előfordulhat, hogy nem címkézik őket pszichopatának. Még akkor is, ha alapvetően azok. Ilyen tulajdonság például az őszintétlenség, az álnokság, az ellenségeskedés, az érzéketlenség és az érzelmi mélység hiánya.” – folytatta.

Boddy szerint a férfi pszichopaták gyakrabban használják a csalást és a csábítást, hogy társadalmi és pénzügyi előnyökhöz jussanak. „A női pszichopaták inkább a szavakat, mint az erőszakot használják céljaik eléréséhez, ami eltér attól, ahogyan a férfi pszichopaták általában működnek” – osztotta meg a professzor.

„A női pszichopaták előfordulási gyakoriságát napjainkban alábecsülik. Ezért nagyobb potenciális veszélyt jelentenek az üzleti életre és a társadalomra, mint azt korábban bárki is gondolta.” – tette hozzá.

Boddy, 2005 óta kutatja a pszichopaták munkahelyi hatásait. Elmondta, hogy a női pszichopaták be nem azonosítása kihatással van az igazságszolgáltatásra és a szervezeti vezetésre. „A női vezetőkről nem feltételezhető automatikusan, hogy őszintébbek, gondoskodóbbak és jobban törődnek olyan kérdésekkel, mint a vállalati, társadalmi felelősségvállalás.” – érvelt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés