A dél-koreai élelmiszerügyi minisztérium arra szólította fel az embereket, hogy ne egyenek keményítőből készült, sült krumplira emlékeztető fogpiszkálókat. Az új trend vírusként terjedt el a közösségi médiában.
A TikTok-on és az Instagramon több ezer lájkot és megosztást kaptak azok a videoklipek, amelyeken emberek a keményítőből készült, fűszerekkel, például sajtporral ízesített fogpiszkálókat fogyasztják.
„Élelmiszerként való biztonságosságukat nem ellenőrizték. Kérjük, ne fogyasszák őket” – közölte az élelmiszer- és gyógyszerbiztonsági minisztérium az X-en.
Hozzátették, hogy vírusszerűen terjednek azok a videók, amelyeken az egészségügyi terméknek számító fogpiszkálókat olajban sütik és megeszik. Az édesburgonyából vagy kukoricakeményítőből készült fogpiszkálók zöld színt kapnak ételfestékkel, amelyek környezetbarátnak és biológiailag lebomlónak számítanak. Dél-Koreában gyakran használják őket éttermekben – írja a CNN.