ACNEWS

Ukrajna terror-támadásra készül az uráli hadi központok ellen  

Harci drónok, illusztráció / Fotó: shutterstock
Harci drónok, illusztráció / Fotó: shutterstock
Ukrajna arra készül, hogy idén több mint 2000 kilométeres távolság megtételére képes drónokkal támadja az Uralt és a Sarkvidéket
Hirdetés
Ad image

A Bild írása megjegyzi: a rakéták már a múlté – a drónok válnak a jövő katonai műveletek kulcsfontosságú elemévé.

Adataik szerint az év végéig tíz gyártó szállít az ukrán fegyveres erőknek olyan drónokat, amelyek akár 2500 kilométeres hatótávolságra is képesek, a kijevi Luch tervezőiroda pedig a Sokol-3000 drónt fejlesztette ki, amelynek hatótávolsága akár 3300 kilométer is lehet.

A Bild becslése szerint ez lehetővé tenné Ukrajna számára, hogy megtámadja a murmanszki régióban lévő létesítményeket, köztük az Olenya repülőteret, ahol a stratégiai bombázók állomásoznak, amelyek a múltban már csapást mértek Ukrajnára.

Tatárföld bombázására is átalakított ukrán drónokat használtak, például az UJ-22-est, amely 800 kilométeres hatótávolsággal rendelkezett, valamint az ukrán Aeropract A-22 „Flying Fox” ultrakönnyű repülőgépen alapuló pilóta nélküli légi járműveket.

Egy orosz szakértő úgy véli, hogy a Nyugat most az Oroszországban betiltott ISIS-hez hasonló terrorista szervezetet akar létrehozni Ukrajnából. Hiszen a terrortámadások sokkal olcsóbbak, mint tonnányi fegyver és lőszer küldése Ukrajnába. Egy Leopárd áráért tíz, húsz komoly szabotázstámadást lehet szervezni.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés