ACNEWS

150 élő lárva nyüzsgött egy beteg orrában

Fotó: Illusztráció / Pexels
Fotó: Illusztráció / Pexels
Eltartott néhány hónapig, de a floridai férfi végül rájött, hogy miért vérzik olyan gyakran az orra. Ennél gusztustalanabb hír ma már nem lesz…
Hirdetés
Ad image

A jacksonville-i orvosok pár nappal ezelőtt 150 élő, lárvaállapotban lévő bogarat távolítottak el egy korábban rákbetegséggel is megküzdő férfi orrából. A beteg október óta érezte magát rosszul, de csak február 9-én duzzadt meg az arca és az ajkai. Ekkor már nem várt tovább, és segítséget kért a HCA Florida Memorial Kórházban.

„Orrvérzésem lett, állandó orrvérzés. Még a mosdóba sem tudtam elmenni anélkül, hogy ne kezdett volna el vérezni az orrom. Amikor elmentem a vizsgálatra, az orvos azt mondta: Mozgást látok” – emlékezett vissza a férfi.

Az orvos kamerával vizsgálta meg a férfi orrát és rengeteg férget fedezett fel benne, ezek az orr és az orrmelléküreg belsejében táplálkoztak. Ürülékük volt az, ami a férfi gyulladását okozta.

„Méretét tekintve vannak eltérések, de a nagyobbak akkorák voltak, mint a kisujjam vége – mondta dr. Carlson az undorító kártevőkről. – Voltak bizonyos lárvák az orr belsejében, amelyek kotorásztak és helyet kerestek a táplálkozáshoz, mások pedig a szövetekbe fúródtak.”

Carlson elmondta, hogy a csapata megpróbálta egy szívó eszközzel eltávolítani a bogarakat, de amikor az eltömődött, más eszközöket is be kellett vetniük.

„A lárvák már a koponyáig is elértek, közvetlenül az agya alá. Ha átrágják magukat rajta, az akár halállal is végződhetett volna” – magyarázta a doki.

A férfi azt gondolja, azután lett nyüves az orra, miután döglött halakkal dolgozott – írja a New York Post.

„Tudom, hogy változtatnom kell a szokásomon, ami a halak kezelését illeti. Korábban a folyóban öblítettem a kezemet. Most tisztítószert fogok használni, és nem érintem meg az orromat vagy a kezemet.”

A floridai betegnek 30 évvel ezelőtt eltávolítottak egy rákos daganatot az orrából. Ez azt jelentette, hogy az orrüregében nyílt sebek voltak, és legyengült az immunrendszere. Most speciális parazitaellenes gyógyszert kapott az orrára – várhatóan teljesen felépül.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés