ACNEWS

Feljelentették Ferenc pápánál Novák Katalin köztársasági elnököt

Egyre súlyosbodik a 87 éves Ferenc pápa állapota Fotó: ATV
Egyre súlyosbodik a 87 éves Ferenc pápa állapota Fotó: ATV
Kálmán Olga a DK képviselője levelet írta pápának, hogy az ő nevét felhasználva kinek adott kegyelmet a köztársasági elnök.
Hirdetés
Ad image

Kálmán Olga a DK országgyűlési képviselője várja a pápa válaszát – derült ki videójából. Mint azt elárulta, azért küldte el a levelet, mert tájékoztatni szeretné az esetről Ferenc pápát. A DK képviselőnője  szerint „semmiféle bűn szolgálatában, annak leplezésében nem lehet Jézus szolgálójának nevét felhasználni.” Mint ismert, Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon molesztálásokért jogerősen elítélt egykori igazgatója, V. János helyettesének és bűnsegédjének. Akit amúgy három év négy hónap szabadságvesztésre ítéltek. Többek között azért, mert az igazgatóval együtt megpróbálta rábírni az egyik gyereket, hogy vonja vissza vallomását.

Novák 2023 április 27-én döntött a kegyelemről, 21 másik mellett, ami rekordnak számít – írta a 444. De nem minden nevet hoztak nyilvánosságra. Talán sose derül ki ez a döntés, ha az érintett a kegyelmi kérvénnyel párhuzamosan nem próbálkozik harmadfokon is megtámadni a börtönbüntetését. A Sándor-palota aznapi közleményében az állt, hogy „a pápalátogatás hete különleges alkalom arra, hogy az államfő kegyelmezési jogkörével éljen. Ezért a köztársasági elnök arról döntött, hogy ebből az alkalomból széles körben ad kegyelmet.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés