ACNEWS

Navalnijt senki nem meri eltemetni Moszkvában

Alekszej Navalnij Fotó: Képernyőkép / Youtube
Alekszej Navalnij Fotó: Képernyőkép / Youtube
Miután Alekszej Navalnij holttestét a múlt hétvégén átadták, a támogatói a temetési szertartás megszervezésével küzdenek.
Hirdetés
Ad image

„Egy napnyi keresés után még mindig nem találtunk ravatalozót” – jelentette be az X-en Navalnij szóvivője, Kira Jarmis. Egyes ravatalozó irodák azt mondták, hogy már teljesen tele vannak, mások pedig azonnal visszautasították, amint Navalnij neve szóba került.

„Egyszer azt mondták nekünk, hogy a temetkezési vállalkozóknak megtiltották, hogy elvállaljanak minket”.

Jarmis múlt pénteken nyilvánosan bejelentette, hogy Navalnij támogatói keresnek egy helyet a politikus nyilvános búcsúztatására. A temetést most hét végére tervezik. Arra kérte azokat, akiknek megfelelő forrásuk van, hogy jelentkezzenek nála – írja a krone.at.

Eddig az erőfeszítések nem jártak sikerrel. Az ilyen jellegű akadályok azonban várhatóak voltak. A hatóságok máris keményen fellépnek a Vlagyimir Putyin elnök legkeményebb kritikusa iránti gyásznyilvánításokkal szemben. Oroszországban több száz embert tartóztattak le pusztán azért, mert virágot helyeztek el a rezsim elhunyt ellenségének.

Ahogy arról az AcNews is beszámolt, Február 16-án jelentették be, hogy Alekszej Navalnij meghalt a rendkívül brutális „Északi Farkas” büntetőtelepen, Oroszország északi részén. Csak kilenc nappal később adták át a holttestet az édesanyjának. Az asszony nyilvánosan panaszkodott a hatóságok által gyakorolt pszichológiai nyomás miatt, akik arra akarták kényszeríteni, hogy titokban temesse el fiát. Ő azonban nem vette ezt tudomásul.

Frissítés: Alekszej Navalnijt pénteken temetik el egy moszkvai temetőben – erősítette meg az elhunyt ellenzéki vezető szóvivője a BBC-nek. Az istentisztelet a Boriszovszkij temetőben lesz, a búcsúszertartás után.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés